Fabrik - The Joomla! application builder en iDEAL

Producten configureren en afrekenen met iDEAL

logoFabrik is een flexibel Joomla! component voor het bouwen van custom web applicaties. Je kunt er formulieren mee maken waarmee gebruikers gegevens invoeren, vervolgens deze gegevens weergeven in lijsten, kaarten, kalenders, tijdlijnen, grafieken en meer!

D.m.v. php- en javscript code kun je erg veel "intelligentie" toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld een configurator maken om een bepaald product samen te stellen. Bij elke verandering van een optie wordt dan ook meteen de prijs aangepast. Als een product dan volledig naar tevredenheid is, was als (on-line) betaalmethode alleen paypal beschikbaar. Nu wordt paypal wel steeds meer gebruikt maar in Nederland is iDEAL erg populair. Hoe mooi zou het zijn als een product geconfigureerd met Fabrik ook met iDEAL betaald zou kunnen worden?

Fabrik en iDEAL, het kan met ccIDEAL!

iDEALEr is geen iDEAL plug-in voor Fabrik beschikbaar. Echter, door de flexibiteit van Fabrik en het feit dat ccIDEAL gebruik maakt van een html-formulier (met dank aan David van ChillCreations) is het gelukt om een configurator te maken en de uiteindelijke prijs af te laten rekenen met iDEAL.

Een voorbeeld vind je hier en de handleiding op de site bij ChillCreations.

Mocht u uw Joomla!website willen uitbreiden met een configurator en het resultaat met o.a. iDEAL laten afrekenen, dan bent u bij Insitevision aan het juiste adres. 

Gezinsuitbreiding

Het is een jongen

Een bericht wat iets minder van doen heeft met Joomla... Vandaag is er bij ons een nieuw gezinslid bijgekomen. Bas Beernink is geboren. Om de link met Joomla! niet helemaal te verliezen is er nu een website voor Bas online als aanvulling op het geboortekaartje. We zijn erg blij met Bas, hij "doet het goed" en ook zijn moeder is goed herstellende van deze mooie gebeurtenis.

Mocht je de site van Bas willen bekijken: Website Bas

Hoe hou ik mijn website veilig?

Hou ongenode gasten buiten de deur

Hoe hou ik mijn website veilig?

De website is klaar, staat online en bezoekers beginnen de site te vinden. Prima, daar was het in eerste instantie natuurlijk om te doen. Tijd om rustig achterover te gaan leunen?

Helaas niet. Net zoals een computer (beveiligings-updates) heeft ook een website onderhoud nodig. Of je nu Joomla, Wordpress of enig ander CMS gebruikt, op geregelde tijden komen er updates beschikbaar. Het is van groot belang om deze updates (na goed testen) te installeren. Zorg wel altijd voor een goede backup. Vaak gaat het installeren van een update gewoon goed, maar mocht het een keer mis gaan dan kun je meteen weer terug naar een werkende site. Dit betekent niet dat je de update niet moet installeren, het is zaak om uit te zoeken waar het mis ging om daarna alsnog de update weer te installeren.

Naast updates van het CMS worden er ook regelmatig updates uitgebracht van de componenten die op een website worden gebruikt. Denk aan een blog, forum, gastenboek, etc. Ook deze dien je bij te houden en te installeren zodra deze beschikbaar zijn. Ook hier geldt, backup maken en testen.

Binnen Joomla krijg je een melding als er een update beschikbaar is (zowel van Joomla zelf als van veel componenten). Met 1 druk op de knop wordt een update dan uitgevoerd. Denk aan het maken van een backup! Als je deze updates goed bijhoudt is je site al behoorlijk veilig en kunnen hackers niet zoveel beginnen.

Maar...., het kan altijd beter. Zoals een computer een firewall heeft om verkeer van ongenode gasten te blokkeren, zo kun je op je (Joomla)website ook een firewall installeren. Hiermee kun je nog veel meer zaken beveiligen waardoor het voor hackers erg moeilijk wordt om je site binnen te dringen. Vergelijk het maar met het beveiligen van je huis. Extra sloten en een alarm installatie ontmoedigen een (potentiele) inbreker waardoor ze het elders gaan proberen. Zo werkt het bij je website ook. Er zal we eens iets geprobeerd worden maar zodra ze merken dat de site goed beveiligd is gaan ze een deurtje verder.

Welke tools kun je hier nu voor gebruiken?

Insitevision maakt op elke website die wordt gemaakt gebruik van 2 belangrijke tools: Akkeeba Backup en Akeeba Admin Tools.
Met Akeeba backup kun je op een heel eenvoudige manier een backup van je website maken. Met Admin Tools zorg je er voor dat er een aantal extra barrieres worden opgeworpen voor hackers.

Onnodig om te vermelden is dat je natuurlijk een moeilijk wachtwoord gebruikt voor het inloggen op je site. Wachtwoorden als 123456, qwerty01, password, ... zijn natuurlijk uit den boze.

Wil je meer info over het beveiligen van je website, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Nieuwe jasje voor de site

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen de beschikking over een computer met een hoge resolutie. Was het in het verleden goed om een site maken die 800 x 600 pixels of 1024 x 768 pixels was, nu zijn resoluties van 1920 x 1080 pixels of hoger niet ongewoon. Op dat soort beeldschermen komt een oude site niet goed tot zijn recht.

Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van tablets en mobiele telefoons om een site te bekijken. Op al deze apparaten moet een site er goed uitzien. De oplossing hiervoor is: Responsive. De site "weet" welke resolutie of device wordt gebruikt en past zich daar naar aan.

Onze oude site was wel responsive maar niet echt toegesneden op hoge resoluties. Dit is met de nieuwe site opgelost, naast een fris jasje is ook de responsiveness geoptimaliseerd voor alle typen apparaten.